Taloyhtiön hallitus valitsee isännöitsijän

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Ajankohtaista

Taloyhtiöiden tilinpäätöskausi alkaa olemaan ”kuumimmillaan” ja jälleen muistuu mieleen isännöinti, sen toimivuus tai toimimattomuus? Parasta tilanteessa Rovaniemellä on, että on olemassa oikeasti erilaisia vaihtoehtoja mm. kokonaishintaista isännöintiä saa jo ainakin kahdesta eri osoitteesta.

Toiselle on tärkeää tiivis yhteistyö nimetyn isännöitsijän kanssa, toinen arvostaa teknistä osaamista, kolmas tiimityötä ja nopeaa saavutettavuutta, kun taas joillekin riittää aivan perustoiminnot; asunto-osakeyhtiölain mukaiset toiminnot halutaan saada tuotetuksi mahdollisimman edullisesti.

Kun jokaiselle ja jokaiseen makuun löytyy vaihtoehto, miksi et esittäisi itseltäsi kysymystä, ”Toimiiko Isännöinti, kuten sen haluaisin toimivan?”. Jos toimii, onneksi olkoon sopivasta valinnasta. Jos taas ei, miksi et vaihtaisi? Isännöitsijän valitsee taloyhtiön hallitus, joten prosessi on näinkin yksinkertainen.

1. Määritä mikä on taloyhtiönne isännöinnin tarve.
2. Pyydä kirjalliset tarjoukset mahdollisimman monelta isännöintitaholta.
3. Vertaile tarjouksissa samoja asioita; kokonaishintainen sisältää jo monia yleensä kuluina laskutettavia toimintoja.
3. Haastattele ainakin kaksi ennakkoon parasta vaihtoehtoa.
4. Tee sopimus, joka vastaa omaa tarvetta, vakiopohjaa ei ole pakko hyväksyä.
5. Tee päätös ja toimita päätöksestä hallituksen pöytäkirja tai -ote valitsemallenne isännöintiyhteisölle.
6. Ja siinä kaikki, uusi isännöintiyhteisö hoitaa tarvittaessa kaikki vaihdokseen liittyvät käytännön toimet, siirrot ja tehtävät.