4D Optimi

OMAISUUDENHALLINTA ON TÄTÄ PÄIVÄÄ

Rakennukset ikääntyvät ja vaativat koko ajan enemmän huomiota. Korjaus- ja perusparannushankkeet ovat hyvin monessa taloyhtiössä ajankohtaisia ja siksi tarjoamme hallinnollisen isännöinnin rinnalla täyden teknisen palvelun pakettia, jolla huolehdimme taloyhtiön kunnonhallinnasta alusta loppuun.

Elinkaariajatteluun pohjautuvassa ideologiassamme kiinteistöön toteutetaan kuntotutkimus, jonka pohjalta laaditaan kunnonhallintasuunnitelma ja ohjelmoidaan tulevaisuuden tarkentavat mittaukset ja tarkastukset. Näitä tuloksia hyödynnetään ennakoivasti suunnittelun, kunnossapidon ja kunnostustoimenpiteiden ohjauksen työkaluina.

Olemme tunnistaneet, että on parempi toimia ennakoiden sen sijaan, että pakolliset remontit tehdään kalliiseen hintaan siinä vaiheessa, kun ollaan jo myöhässä.

 

Teknisen palvelun tehtävät pähkinänkuoressa

 

1. Kiinteistön tekninen haltuunotto

Haltuunottovaiheessa tutustumme kohteen piirustuksiin, kuviin ja saneeraushistoriatietoon.

2. Kiinteistön kuntokartoitus

Kierrämme koko kiinteistön läpi, ml. julkisivut, katto, yleiset tilat ja asunnot. Käytämme apunamme tarvittaessa pintakosteusmittaria ja lämpökameraa. Havaitut puutteet dokumentoidaan.

3. Raportointi ja PTS

Kuntokartoituksen tuloksista laaditaan raportti, joka toimitetaan hallitukselle. Raportin liitteenä on PTS, jossa on suositellut toimenpiteet seuraaville tuleville vuosille, sekä toimenpiteiden karkeat kustannusarviot.

4. Tarkemmat tutkimukset

Raportissa kerromme myös, mikäli jotkin kiinteistön osat vaativat tarkempaa tarkastelua (esim. viemäreiden kuntokartoitus). Rakennekohtaisilla kuntotutkimuksilla saadaan tarvittava tieto, jotta mahdolliset toimenpiteet voidaan suunnitella ja ajoittaa tarkemmin.

5. Kuntoarvioiden päivitykset

Kuntoarviot pidetään ajan tasalla. Mikäli kiinteistöllä tehdään jotain toimenpiteitä, kuten korjauksia tai tarkempia tutkimuksia, tiedot päivitetään järjestelmäämme.

6. Kuukausittaiset kiinteistön yleistarkastukset

Käymme teknisen tason kohteillamme vähintään kerran kuukaudessa. Tarkastamme yleiset tilat (esim. lämmönjakohuone) ja havaitsemme mahdollisia puutteita ja ilmoitamme niistä kiinteistöhuollolle.

7. Remonttien hankinta ja valvonta

Alle 15 000 €:n projekteiden rakennuttamispalvelu ja valvonta kuuluvat kiinteään kuukausilaskutukseemme. Kauttamme voit saada myös suurempien hankkeiden rakennuttamisen ja valvonnan. Näistä sovitaan aina erikseen.
Puh. 040 171 6150  | asiakaspalvelu@4doptimi.fi | PL 17, 96101 ROVANIEMI
Grafu Oy


Puh. 040 171 6150 | asiakaspalvelu@4doptimi.fi | PL 17, 96101 ROVANIEMI